Leer de meest spectaculaire technieken en verras jezelf!

De Flyboard koort heerst deze zomer over de hele wereld. Veel mensen die voor het eerst flyboarden krijgen er geen genoeg van en worden regelmatige flyboard beoefenaars. Aantrekkelijk voor veel mensen is het feit dat je bij de eerste keer flyboarden als na 5 minuten in staat bent zelf te flyboarden.

Je leert snel hoe je meters boven het water kunt zwefen en de gedurfde watersporters zwemmen als een dolfijn door de zee. Voor geavanceerde truucs, zoals salto’s, heb je meer oefening nodig.ar en su primer vuelo.

Wij, van Flyboard Club Barcelona, willen je graag tonen hoe je in 6 stappen leert een salto te maken.

Flyboard salto maken
Foto door: Aaron Feen, Eigenaar Jamie Loggins (zie webpagina)

  1. De eerste stap is het moeilijkst en en hangt sterk af van de correcte toepassing ervan. Een combinatie van balans en dynamiek is nodig. Buig je benen 45 graden, kantel het lichaam naar voren en doe de armen naar achteren.
  2. Op dit punt moet je je bovenlichaam horizonaal strekken maar je knieën licht gebogen houden. Hierdoor krijg je een extra boost.
  3. Nu komt de adrenaline in je bloed. Laat je meeslepen door het momentum.
  4. Herhaal de eeste stap, maar houdt je hoofd naar beneden en je armen naar voren.
  5. Wanneer je terug in verticale positie bent moet je de flyboard onder controle houden door te corrigeren met je knieën.
  6. In de laatste fase moet je proberen je evenwicht niet te verliezen. Strek je knieën en gebruik je lichaam om in balans te blijven.

Hoewel het ingewikkeld lijkt is het in werkelijkheid niets meer dan gewoon proberen. Voor veel mensen is het eenvoudig het lef om te durven flyboarden. Ben je er klaar voor? Ga dan je eerste flyboard ervaring reserveren.

VIDEO IN SLOW-MOTION